Bodrum Su Deposu

Bodrum Plastik Su Deposu Modelleri

Kullanım amacı ve uluslararası satandartlar dikkate alınarak hazırlanan Plastik Su Deposu Modellerimizin tamamında estetik görünüm ve ergonomik kullanım şartları dikkate alınarak özel tasarlanmıştır. Dikey silindirik, yatay silindirik ve yatay dikdörtgen su deposu modellerimizin tamamında uluslararası standartlar dikkate alınarak çevre ve insan sağlığına dost ve güvenli ürünler beğeninize sunulmaktadır.

İhtiyacınız olan depoyu satınalmaya karar vermeden önce satış ekiplerimizdeki uzmanlardan kullanım yapmayı düşündüğünüz hususta bilgi alınız. Bu size ihtiyacınız ve mekanınız için en uygun depo ürününü almanız konusunda yardımcı olacaktır. Karmod depo sektöründe TSE standartı sertifikasına sahip ilk marka olup, ürünlerinin ISO ve CE sertifikasyonlarına uygunluğu belgelenmiştir.

İçme Suyu Deposu Bodrum Bina İçme Suyu Deposu

Bodrum Plastik Dik Su Deposu, Plastik Dikey Su Deposu

Dik plastik su depolarımız, uzun ömür ve güven beklentisi olanlar için yüksek kalite standartlarında üretilmektedir. Gerek teknolojik üretim sistemi gerekse tam yoğunlukta hammadde kullanımı ile Karmod depo ürünleri benzerlerine göre üstün özellikler içerir. Su deposu 50 litreden 25 bin litreye 18 farklı büyüklükte modele sahip dik plastik depo ürünlerimiz pürüzsüz parlak yüzeyi, beyazlığı ile yüksek kaliteyi yansıtır.

Bodrum Plastik Dik Su Depoları, Bodrum Yatay Plastik Su Deposu

Plastik Yatay Su DepolarıKullanım yeri şartları düşünülerek silindirik veya dikdörtgen modellerde üretim yapılmaktadır. Yüzey parlaklığı, üretim kalitesi gibi unsurlar Karmod ürünlerini farklı kılan özellikleridir. Yatay silindirik depo ürünlerimiz 200 litreden 5 bin litreye 9 farklı ölçüde su deposu imal edilmektedir. Depolarımız sektörde ilk TSE belgesine sahip ALFA kalite güvencesiyle üretilmektedir.

Bodrum Plastik Su Deposu Fiyatları

Modern tesislerinde tam otomasyon sistemiyle benzersiz kalitede üretilen Karmod plastik su deposu fiyatları ile de çok cazip. Karar vermeden önce satınalmayı düşündüğünüz depo ürününü ne amaçlı kullanacağınızı satış ofislerimizdeki tecrübeli personelimizle paylaşmanız doğru ürünü almanızda size yardımcı olacaktır. Karmod ürünlerini ekonomik fiyatı ile beraber benzerlerinden üstün kılan özellikleri şöyle sıralayabiliriz;

Teknolojik tam otomasyonlu üretim sistemi

Uluslararası standartlarda ‘Gda Güvenliği’nde ve tam yoğunlukta hammadde kullanımı

Pütürsüz parlak yüzey, Uzun ömürlü kullanım özelliği, Kalite kontrol sistemi

Satış sonrası destek sistemi,TSE, ISO ve CE sertifikasyonları, Fiberglas Su Depoları

Üretildiği hammadde nedeniyle polyester depolar fiberglas su deposu olarak ta adlandırılmaktadır. Fiberglasın kat kat takviye edilebilir özelliği ile yüksek mukavemet sağlayan depolama tanklarının üretimine imkan sunmaktadır. Kolayca şekil alabilmesi de tasarımda kolaylıklar sunmaktadır. Karmod dik, yatay, silindirik, dikdörtgen, kare gibi özel ürün modellerinde polyester depoların üretimini gerçekleştirmektedir.

200 litre standart modelle başlayan üretimimiz özel projelendirme ile 100 tona kadar imalat gerçekleştirmekteyiz. Büyük tonajlı özel depolarımız Karmod teknolojisi ile toprak altı veya üzeri şartlarda kullanım özelliğine göre üretilmektedir. Girişi dar mekanlarda demonte parçalı ön üretimle hazırlanan parçalar uzman ekiplerimizce yerinde birleştirilerek kullanıma hazır teslim edilmektedir.

Bodrum Yatay Fiberglass Su Deposu, Yatay Fiberglass Su Deposu

Bodrum Dik Fiberglass Su Deposu, Dik Fiberglass Su Deposu

Bodrum Kare Fiberglass Su Deposu, Kare Fiberglass Su Deposu

Bodrum Bina Altı Su Depoları, Bina Altı Su Depoları

Bodrum Toprak Altı Su Deposu, Toprak Altı Su Deposu

Bodrum Fiberglass Su Deposu Fiyatları,  Fiberglass Su Deposu Fiyatları

Bodrum Fiberglass Su Deposu Modelleri,  Fiberglass Su Deposu Modelleri

Bodrum Bina Altı Su Depoları

Bodrum Bina altı su depolarının kalite ve özelliği iki açıdan önem taşımaktadır. Bunlardan ilki bina zemininde yer alan deponun çürüme ve sızdırma gibi unsurları barındırmaması yapı ömrü açısından son derece önemlidir. Sızdıran bir depo sürekli zemin betonunu nemlendirerek bina ömrünü olumsuz olarak etkileyecektir. Bir diğer unsur ise girişi dar olan zemin katlara deponun nasıl yerleştirileceği konusudur?

Yukarıda saydığımız en önemli sorunlar için temel çözüm Karmod bina altı su depolarıdır. Giber glass katmanlarla desteklenerek yüksek mukavemet içeren Karmod depo ürünleri pütürsüz yüzeyi, dayanımı, sızdırmazlığı, kolay bakımı ve yosun tutmaz kolay temizlenme özelliği ile benzerlerinden üstün özellikler taşır.

Yer altı yapılarında temel sorun olan girişi dar mekanlara özel olarak geliştirilen demonte birleşimli sistem yer altı su deposu Karmod kalite güvencesiyle üretilmektedir. Demonte sistemle kolayca kurulum yerine sevk edilen depo birleşenleri Karmod uzmanlarınca montajlanarak kullanıma hazır olarak teslim edilmektedir.

Bodrum Bina Altı Su Deposu Bodrum Yerinde Montaj Su Deposu Yerinde Montaj Su Deposu ev su deposu ev su deposu Modüler Su Deposu Modüler Su Deposu İçme Suyu Deposu

Su Deposu Hesaplama

‘Benim ihtiyacım olan depo hangisi?’ sorusu en uygun su deposunu almanıza yardımcı olacaktır. Özellikle toplu konutlar ve sosyal tesisler için kullanacak kişi sayısı, sanayi tesislerinde günlük kullanım miktarları gibi verileri Karmod satış uzmanlarıyla paylaştığınızda ‘su deposu hesabı’ yöntemiyle size en uygun depoyu satınalmanız konusunda yardımcı olacaklardır.

ORTALAMA GÜNLÜK SU TÜKETİMİ       LİTRE / KİŞİ

Konut  90 - 130

Okul    5 - 10

Hastane          200 - 500

Otel     120 - 160

Kreşler            60 - 80

Lokanta           20 - 100

Kullanılacak deponun hacmini bulmak için;

Silindirik depolarda : Л x r² x H (Pi Sayısı x Yarıçapın karesi x Yükseklik)

Örneğin; Çapı 1,5 m, Uzunluğu 2 m olan silindirik yatay bir deponun hacmi 3,14 x 0,75 x 0,75 x 2 = 3,532 m³, yani yaklaşık 3500 L olarak hesaplanır.

Çapı 2 m, Yüksekliği 2,25 m olan silindirik dikey bir deponun hacmi 3,14 x 1 x 1 x 2,25 = 7,065 m³, yani yaklaşık 7000 L olarak hesaplanır.

Dört köşe depolarda : W x L x H (Genişlik x Uzunluk x Yükseklik)

Örneğin; Eni 1,2 m, boyu 2 m ve yüksekliği 2,5 m olan dörtgen prizma şeklindeki bir deponun hacmi, 1,2 x 2 x 2,5 = 6 m³ = 6000 L olarak hesaplanır.

Polietilen Su Deposu

Karmod polietilen su deposu üretimlerinin tamamında uluslararası standartlarda lineer polietilen hammadde kullanılmaktadır. Tüm ürünlerimizde kullandığımız hammadde uluslararası food grade (gıda güvenliği) şartlarına uygun özelliktedir. Modern tesislerimizde tam yoğunlukta lineer polietilen hammadde kullanımı, ideal pişirme süreçlerine sahip imalat hattımızda üretilen depolarımız uluslararası ISO ve TSE kalite standartlarına sahiptir.

Yatay ve dikey silindirik, yatay dikdörtgen modellerinde 50 litreden başlayarak 25 tona varan ölçülerde yüzey beyazlığı ile kalitesi hemen farkedilen su depolarımızdan memnun kalacağınızdan hiç kuşkumuz yok.

Polyester Su Deposu

Kolay şekil alabilen camın da ana maddesini oluşturan fiber glass maddeden Karmod kalitesiyle üretilen polyester su depoları sudan kimyevi madde depolamasına bir çok alanda güvenli kullanım özelliğine sahiptir. Elips, silindirik, dikdörtgen yatay modellerimizin yanı sıra metal ayaklı dik silindirik depo modellerinde polyester depo üretimimiz bulunmaktadır.

Özellikle özel süreçlerle mukavemetleştirilmiş yer altı şartlarına uygun sızdırmaz toprak altı depolarımız yoğun tercih görmektedir. Yer altı septik depolarımız sanayi tesisleri, fabrikalar, akaryakıt istasyonları, sosyal tesisler, toplu konutlar gibi alanlarda tercih edilmektedir.

Su deposu çeşitleri içerisinde çok özel bir yere sahip olan ve çok fazla tercih edilen ürünlerden birisi polietilen su deposu olarak bilinmektedir. Binalarda su depoları çok daha önceleri bina içerisinde, zemin katta yalıtımsız bir odada, kapıcı dairesinde, kazan dairesinde ve hatta kömürlük gibi yerlerde bulunaktaydı. Bu gibi durumlarda beton duvarlarda sızmalar yaparak dayanıklılığı düşürme gibi sorunlar ortaya çıkmaktaydı. Fakat daha sonra bu depolar, çatı katına taşınma gibi önlemler alınmasına neden oldu. Binaların direncini zayıflatacak sızıntının önlenmesi için de su deposunun bulunduğu alan fayansla döşenmeli veya membranmalzeme ile kaplanması gerektiği kararı alındı.

Su deposu kullanımı olarak suyu kapalı bir yapıda tutan araç olarak tanımlanır. Binalarda su depolanmasına ve sağlıklı tutulma işlemine yarar. Suların kesik olduğu dönemlerde su depoları devreye girerek durumu kurtarır. Su depolarının birden fazla türleri mevcut bulunmaktadır. Bu gibi çeşitlerde polyester su deposu, polietilen su deposu ve mavi dikey su deposu bulunmaktadır. Su depoları yapı olarak sadece bir varilden ibaret değildir. Kullanım amacına göre çok fazla çeşide ve birçok özelliğe sahiptir. Su depolarında kullanım amacı adına bazı bölümleri mevcuttur. Bu bölümlerde su giriş ağzı ve seviye flatörü bulunmaktadır. Polietilen su depolarında ürünler tek parça (monoblok) olarak üretilmektedir fakat bu depolarda ek kaynak ve perçin yoktur. Polietilen depolar gıda maddeleri tüzüğüne uygun olarak üretilmektedir. Ayrıca su çıkış ağzı bulunmaktadır. Taşma ağzı ve taşma borusu bulunmaktadır. Polietilen su deposu içinde Boşaltma ağzı da mevcuttur. Seviye göstergesi ve vanaları belirgin özellik olarak bulunmaktadır. Bakımlar açısından alt bakım kapağı bulunmaktadır. Ayrıca üst bakım kapağı da bulunmaktadır.Güvenlik açısından havalandırma ağzı bulunmaktadır. Ayrıca modül plaka bulunmaktadır. Polietilen su deposunda depolanan suyun uygun ve sağlıklı bir şekilde depolanmazsa eğer ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmesinden dolayı sağlığa uygun malzemelerden yapılmaktadır. Polietilen su depoları sertifika olarak TSEK, ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, OHSAS 18001:2007, CE belgelerine sahiptir. Depoların iç yüzeyinde suyun niteliğini bozmayacak ve insan sağlığına zarar vermeyecek malzemeler ile yapılmış olması lazım. Deponun iç kısmında sabit bir merhem olmalıdır. Su analizi yapmak adına gerekli tüm tertibat sağlanmalıdır. Ayrıca polietilen su deposunda yapı olarak tüm su depolarında olduğu gibi yekpare gövde kullanılmaktadır.

Deponun sağlıklı olması adına deponun başka bir binaya bitişik yapılmaması ve çatısının olmaması gerekir. Depo gözlerinin havalandırılması yapılması adına bölümler bulunmaktadır. Depoya dışarıdan yabancı ürünlerinin girmesini engellemek adına önlemler alınması adına havalandırma bacaları kullanılmalıdır. Bina polietilen su deposunun uygun periyotlarda temizliği sağlanmalıdır. Su kesintisi olduğu zaman, suyun depoda bekletilmeden verilmesi sağlık adına faydalı durumlardır. Deponun suyun özelliğini bozabilecek malzemeden yapılmış olması gerektiği için polietilen su deposu tamamen sağlığa zararsız bir üründür. Polietilen su deposunda depo içinde yer alan boru bağlantılarında sızıntının olup olmadığı kontrol edilerek kurulum yapılmaktadır.Belirli aralıklarla depo suyundan alınarak analiz yapılarak depo tam anlamıyla kullanılmış olur. Ayrıca polietilen su deposunda hammadde olarak yiyecek tipi maddeler kullanılmaktadır.

UV ışınlarına dayanıklı ve geri dönüşümlü Lineer Alçak Yoğunluklu Polietilen (LLDPE) maddelerden oluşmaktadır. Bu depolarda dayanıklılık adına güneş ışığına dayanıklı ve darbelere dirençli maddelerden oluşmuştur. Renkolarak en çok tercih edilenler doğal beyaz, mavi, çift renk (Mavi & Beyaz) renklerden oluşmaktadır. Polietilen su deposu standart boyutlarda ve %3 tolerans sahibidir. Sağlığa zararlı olmayan ve kullanışlı olan ürünler olarak bilinen depo çeşididir.

Su depoları, suyu gerektiğinde kullanmak üzere depolayan kaplara denilir. Betonarme, paslanmaz çelik, galvaniz, kagir, plastik ve fiberglas gibi çeşitleri vardır.

Çatıda bulunan Su depoları şehir şebeke tesisatına bağlanmıştır, depoya su dolunca şamandıra suyu keser ve tesisat sisteminde bulunan çek valf suyun geri gitmesini basınç sayesinde engeller. ( Mevcut şebeke suyunda bulunan basınç) Sular kesildiği zaman Deponun Suyu Otomatik Olarak Kullanılır.

Binaların bodrum katlarında genelde betondan yapılmış su depo sistemleri veya polyester olarak depo Şeklinde olan su depolarına, hidrofor binanın mevcut tesisat sistemine temiz suyu basar, hidrofor şebeke kesildiği zaman hidrofor çek valfler sayesinde depodan suyu çekip bina sistemine suyu basmaya devam eder veya şebeke direk depoya dolar hidrofor sürekli depodan bina sistemine suyu basar bu sayede depoda biriken su hidrofor deponun zemininden çektiği için suyu sürekli devri daim halindedir temiz ve taze kalır.

Su Depoları

Binaya temiz su tesisatı için ayrı bir depo bağlanabileceği gibi hem yangın hem de kullanım suyu için ortak kullanılabilen bir depo bağlanabilir. Su deposunun alt yarısı yangın tesisatına ayrılmıştır. Su deposu hacmi hesaplanırken bu husus dikkate alınmalıdır. Yangın söndürme sistemleri için ayrılmış bölüm başka amaçlar için kullanılmamalı; ayrılan su sadece söndürme sistemlerine hizmet verecek şekilde düzenlenmelidir. Yapıda söndürme sistemi olarak sadece yangın dolapları sistemi mevcut ise depo kapasitesi en az 200 litre debiyi 60 dakika süreyle karşılayacak şekilde olmalı ve 12 m³’ten küçük olmamalıdır. Bu durum yangın yönetmeliği tehlike sınıflarına göre değişmekte olup, kontrol edilmelidir.

Su Depoları Çeşitleri

Suyu gerektiğinde kullanmak üzere depolayan kaplara su deposu denir. Su depoları atmosfere açık yapılır. Su depoları çelik sac, fiberglas ve kagirden üretilir. Silindirik veya prizmatik biçimli olur. Kullanılacağı yerin özelliğine göre depo seçilerek bağlantı yapılır.

Açık su deposunun gerekli temizliğini yapabilmek için iyi kapanabilen ve havalandırma deliği olan bir temizleme kapağı olmalıdır. Havalandırma deliği yoksa ucu aşağı eğik bırakılmış havalandırma borusu bulundurulmalıdır. İçindeki suyun kışın donmasını ve yazın ısınmasını önlemek için izole edilmelidir. Tabana çöken tortuların tesisata akmaması için çıkış borusu ağzı depo tabanından 10 cm yüksekte olmalıdır. Depolar önceleri çatı arasına konularak üstten dağıtmalı tesisatlar yapılırdı. Çatı araları yaz aylarında aşırı sıcak olur. Sular 30-40°C sıcaklıklarda bakteri üretir. Mikropların üremesine uygun ortam oluşturur. Özellikle insanların lejyoner hastalığına yakalanmasının en önemli nedenidir. Ayrıca çatı arasına konulan depo, binaya ek bir yük oluşturur. Bunun için daha serin olan bodrum katlara, hidroforu beslemek amacıyla pompa öncesi konulur. Pompa veya hidrofor besleme suyunu bu depodan karşılar. Taşmaya karşı tedbir olarak depo yakınında bir kirli su çukuru yapılmalıdır. Depo ahşap, çelik veya kagir altlık üzerine alınmalıdır. Günümüzde üretilen depolar kendinden ayaklı yapılmaktadır.

Su Depoları Montaj Kuralları

Su depoları hidrofora en kısa yoldan ve mümkün olduğu kadar düz bağlanmalıdır. Gereksiz dönüşler pompa emişini etkiler. Pompa daima su ile dolu olacak şekilde bağlanır.Su deposu bağlantı ağzının yüksek olması durumunda, boru dönüşü yapılarak pompa seviyesine düşürülür.Aşağıdaki şekilde farklı bir depo ve hidrofor bağlantısı yapılmıştır. Bu bağlantıda hidrofor için gerekli olan hava, hava tüpü üzerine konulan enjektörle sağlanmaktadır.

Su Deposu Hidrofor Bağlantısı

Su Depoları Nedir?, Su Deposu Çeşitleri, Su Deposu, Hidrofor Bağlantısı, Su Deposu Montajı, Su Deposu Nedir?

Su Deposu Montajı"

Su Depoları Su Depoları Çeşitleri ve Çalışma PrensibiSu depoları, suyu gerektiğinde kullanmak üzere depolayan kaplara denilir. Betonarme, paslanmaz çelik, galvaniz, kagir, plastik ve fiberglas gibi çeşitleri vardır. Çatıda bulunan Su depoları şehir şebeke tesisatına bağlanmıştır, depoya su dolunca şamandıra suyu keser ve tesisat sisteminde...

 

Su Deposu Hesabı Yöntemleri

Suyu gerektiğinde kullanmak üzere depolayan kaplara su deposu denir. Su depoları atmosfere açık yapılır. Su depoları çelik sac, fiberglas ve kagirden üretilir. Silindirik veya prizmatik biçimli olur. Kullanılacağı yerin özelliğine göre depo seçilerek bağlantı yapılır.

Su depoları hidrofora en kısa yoldan ve mümkün olduğu kadar düz bağlanmalıdır. Gereksiz dönüşler pompa emişini etkiler. Pompa daima su ile dolu olacak şekilde bağlanır.Su deposu bağlantı ağzının yüksek olması durumunda, boru dönüşü yapılarak pompa seviyesine düşürülür.

Su depoları ile ilgili bu kısa bilgi sonra su deposu hesabı ile ilgili 3 farklı hesap yöntemini inceleyelim.

1- TS 1258’e Göre Su Deposu Hesabı

a-Konutlarda Su İhtiyacı

Banyosuz konutlarda bir günde kişi basma su ihtiyacı en az 60 l gün; yalnız duşu olan konutlarda en az 80 l/gün; küvetli konutlarda en az 100 l/gün olarak alınmalıdır. Bu gereksinme, yerel özellikler, konutun bahçesine, konutun boyuttan ile kullanış şekline, sıcak su hazırlayıcılarının tipine göre özel olarak hesaplanmalıdır.

b-Konut Dışı Yapılarda Su İhtiyacı

Konut dışı yapılardaki en az su ihtiyacı aşağıdaki çizelgede verilmiştir. Bu değerler yangın veya özel endüstri gereksinmelerini kapsamazlar. Bunlar için ek verdiler kullanılmalıdır.

c-Temiz Su Depolama İhtiyacı

Aşağıdaki çizelgede 24 saatlik temiz su kesilmelerini karşılamak için depolama hacimleri verilmiştir. Bunlar en küçük değerlerdir. Ancak depo hacmi hiç bir zaman 110 l ‘den az olmamalıdır.

 

Örnek Su Deposu Hesabı

15 katlı ve her katında  4 daire olan bir apartmanın su deposu kapasitesi nedir?

Her dairede 4 kişi olduğu kabul edilirse ve çizelgede konutlar için 90 l/gün×kişi depolama hacmi alınırsa;

Q= 15 × 4 × 4 × 90 = 21600 lt su hacmi çıkar.

1 m³ su = 1000 lt su olup, 21600 lt = 21,6 m³ su hacmi çıkmaktadır. Deponuz ise taşma boruları ve emniyet mesafesi dikkate alınarak seçilmelidir. Betonarme bir yapı için 4 × 3 = 12 m² taban alanı depo yüksekliği 2 m olacak şekilde toplam 24 m ³ su deposu kullanılabilir bu durumda flatör ile su hacmi istenilen seviyede olması sağlanarak taşma ve emniyet için mesafe bırakılmış olur.

2- Isısan Su Deposu Hesabı

Isıssan yayınları sıhhi tesisat kitabına göre; sürekli su kesintilerinin olduğu İstanbul gibi şehirlerde temiz suyun depolanması gerekmektedir. Depo hacminin belirlenmesi için öncelikle günlük su tüketimi belirlenmelidir. Günlük su tüketim değerleri aşağıda yer alan tablo 2.8a ve b’de çeşitli uygulamalar için verilmiştir. Yapının günlük su ihtiyacı bu tablolardan belirlenebilir. Depo hacmi binanın 2 veya 3 günlük su ihtiyacını karşılayacak büyüklükte seçilir.

 

a)Ofislerde Su Deposu Hesabı:

Personel sayısı önceden bilinmiyorsa, ortalama olarak kişi başına 9,3 m2’lik bir kullanım alanı için hesap yapılabilir.
Kişi başına günlük su tüketimi: 75,6 litre
Günlük su tüketimi süresi: 9 saat
Pis su kullanımı: 2,5 x ortalama saatlik tüketim hızı
Eğer restoran veya diğer yemek tüketimi yapılan yerler söz konusu ise, kişi başına tüketim 75,6 litre yerine 94,6 litre alınmalıdır.

Örnek hesap:

1. 37160 m2’lik bir bina düşünüldüğünde,
2. Günlük ihtiyaç: 37161/9,3 = 4000 kişi kabul edilirse,
4000 x 75,7 litre = 302 m³ günlük toplam kullanım ihtiyacı
Saatte tüketilen su miktarı: 302 /9 = 34 m³/h
HVAC sistemi su ihtiyacı: 20 m3/h olarak verilmiştir.
Pik su kullanımı = 2,5 x 34 = 85 m³/h

Tablo 2.8a / Konutlarda Günlük Temiz Su İhtiyacı, L/gün ( Alman standartlarına göre Feurich’ten)

Kullanım Alanı

Tüketim

Birim

Kırsal alanda konut

40-60

L/gün/kişi

İşçi konutları

40-100

L/gün/kişi

Kaplıca

150-250

L/gün/kişi

100 000’e kadar nüfuslu kentlerde konutta

100-250

L/gün/kişi

100 000 üzerinde nüfuslu kentlerde konutta

150-300

L/gün/kişi

Banyolu ve tuvaletli konut

100-220

L/gün/kişi

Banyosuz ve tuvaletli konut

50-100

L/gün/kişi

Banyosuz ve tuvaletsiz konut

25-40

L/gün/kişi

1 Duşlu banyo

40-100

L/gün/kişi

1 oturmalı banyo

35-50

L/gün/kişi

1 küvetli banyo

150-400

L/gün/kişi

1 bide kullanımı

15-20

L/gün/kişi

1 küçük çocuk banyosu

30-40

L/gün/kişi

1 klozet temizliği

6-12

L/gün/kişi

1 lavabo kullanımı

15-30

L/gün/kişi

İçme, yemek pişirme temizlik

20-30

L/gün/kişi

Bulaşık makinası

20

L/gün/kişi

Çamaşır makinası

20-40

L/gün/kişi

Ticari bahçelerin sulanması, m2 başına

0,3-3

L/gün/m2

Sebze bahçesi, hektar başına

3000-4000

L/gün/hektar

Meyva bahçesi, hektar başına

4000-6000

L/gün/hektar

Tablo 2.8b /Ticari ve Endüstriyel Binalarda Günlük Temiz Su İhtiyacı, L/gün

Kullanım alanı

Tüketim

Birim

Misafirhane, pansiyon

100

L/gün/kişi

Oteller

200-600

L/gün/yatak

Lüks otelle

1100

L/gün/oda

Okullar

5

L/gün/öğrenci

Çocuk yuvaları

100-120

L/gün/çocuk

Hastaneler

250-650

L/gün/hasta

Bürolar, işyerleri

40-60

L/gün/kişi

Alışveriş merkezleri

3-5

L/gün/m2

Kafeteryalar

15-25

L/gün/müşteri

Lokantalar

20-100

L/gün/müşteri

Spor salonları

20-30

L/gün/kişi

Saunalar

130-180

L/gün/kişi

Yüzme havuzları

50-150

L/gün/kişi

Tablo 2.9 / Hastaneler İçin Su İhtiyacı

Yatak başına yıllık tüketim

378000 L

Yatak başına aylık tüketim

38000 L

Yatak başına günlük tüketim

900 – 1100 L

Pik debi

113,4 litre / saat 110 L/ yatak /h

Minimum debi

11 L/yatak/h

HVAC ve klima ek ihtiyacı

Katalogdan

 

b)Apartmanlarda Su Deposu Hesabı

Kişi sayısı: Nüfus bilinmiyorsa, her yatak odası için 1,75 kişi olarak kabul edilir.
Günlük tüketim: 378 litre/kişi başına günlük tüketim
Günlük toplam tüketim süresi: 15 saat
Pik kullanım oranı: 3,0
Örnek: 1000 kişilik bir bina düşünüldüğünde;
1000 x 378 = 378000 litre
378 m3/ 15 h = 25 m3/h
Pik su kullanımı = 3 x 25 = 75 m3/h
Klima tesisi ve diğer su tüketen cihazlar sisteme ayrıca dahil edilmelidir.

c)Hastanelerde Su Deposu Hesabı

Hastanelerde kullanım çeşidine göre değişken değerler gerekebilir. Farklı birimlerdeki bu değerler yukarıdaki Tablo 2.9’da verilmiştir.

500 yataklı bir hastane için:
Yıllık tüketim: 378.000x 500 = 190.000 m3
Aylık tüketim: 38000×500=19000 m3
Günlük tüketim: 1000 x 500 = 500 m3
Pik kullanım 110 x 500 = 55 m3/h
Minimum kullanım: 11 x 500 = 5,5 m3/h
Toplam pik debi: 55 m3/h + klima tesisi = …….. m3/h
Yangın tesisatı için gerekli su: 340 m3/h x 2 saat =680 m3

Notlar:
1. Tablodaki veriler mutfak, çamaşırhane ve hidroterapi merkezi olan bir hastane için verilmiştir.
2. Klima sistemi için su ihtiyacı kataloglardan seçilir.
3. Yangın anında kullanılacak su 1.890 ∼ 5.670 litre/dakikadır.

 

d)Otellerin su ihtiyacı

Otellerin günlük su ihtiyacı dolu oda sayısına oranla tespit edilmektedir. Aşağıda verilmiş olan doneler su deposu kapasitesinin hesaplanmasında yeterli olan maksimum günlük su sarfiyatlarıdır. Bu değerlere bahçe sulama için gerekli olan su miktarı ilave edilmemiştir. Zira bahçe alanları otellerin kuruldukları arsanın büyüklüğüne göre değişmekte ve otel oda sayısı ile hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Buna mukabil çamaşırhane ve mutfak yükleri oda sayısına ve çıkışların fazlalığına göre hesaba dahil edilebilmektedir.

Otelin özelliği

Oda başına günlük su sarfiyatı

Otel çamaşırhane yok, çıkışlar normal

q= 750 ila 950 L/gün

Otelde çamaşırhane var, çıkışlar normal

q= 950 ila 1150 L/gün

Otelde çamaşırhane var, çıkışlar fazla

q= 1150 ila 1300 L/gün

Bir odada 2 kişi olduğu ve odaların %100 dolu olduğu düşünülerek yukarıdaki değerler verilmiştir. Günlük su sarfiyatı kontrollarında doluluk oranı ve odaların tek kişi veya çift kişi tarafından işgali, kontrol hesaplarına alınmalıdır. Depo hacimleri max. su sarfiyatına göre hesaplanmalıdır.

Otelin günlük su ihtiyacı
Q= q x N / 1000 m3/Gün olacaktır.

Burada N müşteri oda sayısını göstermektedir. Otelin günlük su ihtiyacının iki misli kapasitede su deposu düşünülmeli ve bu depo hacmine, yangın suyu olarak 110 m3 ilave edilmelidir. Yangın suyu hiçbir şekilde başka maksatlarla kullanılmamalı ve depo su alış ağızları yapılırken buna göre önlem alınmalıdır. Su depolarının toplam su kapasitesi yukarıda belirtilen değerde olmak kaydı ile, iki adet su deposu yapılmasında her zaman fayda vardır. Eğer şehir suyu fazla kireçli ise, depolardan biri ham su deposu, diğeri yumuşatılmış su deposu olarak kullanılabilir.

3- Tesisat Teknolojisi Ders Notları Su Deposu Hesabı (Öğr. Gör. Erdoğan ŞİMŞEK),

Şebeke suyu kesilmelerine karşı temiz su tesisatında en az 24 saatlik suyun depolanması istenir. Ayrıca yangın suyu rezerve olarakta bir miktar suyun depolanması gerekir. Depolanacak su miktarını belirleyebilmek için önce temiz su tüketiminin belirlenmesi gerekir. Aşağıdaki çizelgede su tüketimi değerleri verilmiştir.

 

Seçilecek su deposunun hacmi yukarıdaki çizelge yardımıyla belirlenerek yangın rezervide dikkate alınacaktır.

Depolar, bakımı kolayca yapılacak ve temizlenebilecek yerlere yerleştirilmelidir. İç kısımları korozyona karşı korunmuş olmalı, sızdırmaz bir kapakla kapatılıp; taşma ve havalandırma borusu bağlanmalıdır. Taşma borusu çapı standart olarak su giriş boru çapının iki katından az olmamalıdır. Ayrıca depo suyunun gerektiğinde boşaltılabilmesi için boşaltma borusu bağlanmalıdır. Aşağıdaki çizelgede su deposunun boşaltma ve taşma boru çapları verilmiştir.

 

 

Örnek Su Deposu Hesabı

Toplam da 34 dairesi olan ve dairelerinde duş bulunan bir apartmanın, günlük kişi başı su ihtiyacı 100 litre ve her dairede 4 kişi yaşadığı kabul edilirse su deposu hacmi ne kadar olur?

Yukarıdaki çizelgede duşlu konut 80-115 lt/kişi verilmişti 100 lt/kişi olarak alırsak;

Q= Daire sayısı x Kişi sayısı x Kişi başına Su İhtiyacı

Q=34 × 4 × 100 = 13600 lt = 14 ton olarak bulunur.

 

 

İçme Suyu Deposu Bodrum Paslanmaz Su Deposu Paslanmaz Su Deposu Su Deposu Montajı Su Deposu Montajı Yosun Tutmaz Su Deposu Yosun Tutmaz Bodrum Su Deposu Su Deposu Modelleri Su Deposu Modelleri Polyester Bodrum Su Deposu Polyester Su Deposu Bina Altı Su Tankı Bina Altı Su Tankı Bina Altı Su Deposu Fiyatı Bina Altı Su Deposu Fiyatı İçme Suyu Tankı İçme Suyu Tankı Modüler Su Tankı Modüler Su Tankı Yosun Tutmaz Su Tankı Yosun Tutmaz Su Tankı Yerinde Montaj Polyester Yerinde Montaj Polyester Polyester Su Deposu Fiyatları Polyester Bodrum Su Deposu Fiyatları Binalar için su deposu Binalar için su deposu Bina Altı Su Deposu Bina Altı Su Deposu Bina Altı Su Deposu Bina Bodrum Altı Su Deposu

Bodrum Plastik Su Depoları Plastik Dik Su Deposu Yatay Plastik Su Deposu Kare Plastik Su Deposu Fiberglass Su Depoları Yatay Fiberglass Su Deposu Dik Fiberglass Su Deposu Kare Fiberglass Su Deposu Toprak Altı Su Deposu Bina Altı Su Depoları Modüler Su Deposu Su Deposu Su Deposu Fiyatları Polietilen Su Deposu Polyester Su Deposu Su Tankı Su Tankeri

 

Bodrum Dik Plastik Su Deposu Modelleri, Bodrum Plastik Su Deposu, Bodrum Plastik Su Deposu, Bodrum Plastik SU Deposu Modelleri, Bodrum Plastik SU Deposu Modelleri Bodrum, Bodrum Plastik Su Deposu Fiyatları, Bodrum Plastik Su Deposu Fiyatları, Bodrum Polietilen Su Deposu, Bodrum Polietilen Su Deposu, Bodrum Plastik Dik Su Deposu, Bodrum Plastik Dik Su Deposu, Bodrum Plastik Dikey Su Deposu Plastik Dikey Su Deposu Ucuz Su Deposu Ucuz Su Deposu Su Deposu Su Deposu, Bodrum Su Deposu Fiyatı, Bodrum Su Deposu Fiyatı, Bodrum Su Deposu Fiyatları, Bodrum Su Deposu Fiyatları, Bodrum Su Deposu Fiyat Listesi Su Deposu Fiyat Listesi Karmod Su Deposu Karmod Su Deposu İkinci El Su Deposu Bodrum İkinci El Su Deposu Su Deposu Hesaplama Su Deposu Hesaplama Modüler Su Deposu Bodrum Modüler Su Deposu Ucuz Su Depoları Ucuz Su Depoları Mavi Su Deposu Bodrum Mavi Su Deposu Renkli Su Deposu Renkli Su Deposu

Yatay Plastik Su Deposu Modelleri Yatay Su Deposu Yatay Su Deposu Su Deposu Modelleri Bodrum Su Deposu Modelleri Yatay Depo Bodrum Yatay Depo İçecek Deposu İçecek Deposu Sağlık Bakanlığı Onaylı Depo Sağlık Bakanlığı Onaylı Depo Su Depoları Su Depoları Plastik Depo Plastik Depo Su Deposu Hasaplama Su Deposu Hasaplama Bina

 

 

Kare Plastik Su Deposu Modelleri Küçük Su Deposu Küçük Su Deposu Plastik Küçük Su Deposu Plastik Küçük Su Deposu Plastik İçme Suyu Deposu Plastik İçme Suyu Deposu Modüler su Depoları Modüler su Depoları

 

 

 

Bodrum 50 Litre Dik Su Deposu

Bodrum 50 Litre Dik Su DeposuGenişlik / Çap37 cmYükseklik54 cmAğırlık4 kg

Bodrum 100 Litre Dik Plastik Su Deposu

100 Litre Dik Plastik Su DeposuGenişlik Çap43 cmYükseklik79 cmAğırlık6 kg

Bodrum 200 Litre Dik Su Deposu

200 Litre Dik Su DeposuGenişlik / Çap52 cmYükseklik108 cmAğırlık8 kg

Bodrum 300 Litre Dik Su Deposu

300 Litre Dik Su DeposuGenişlik / Çap54 cmYükseklik145 cmAğırlık13 kg

 

Bodrum Yatay Plastik Su Depoları

Bodrum 200 Litre Yatay Su Deposu

200 Litre Yatay Su DeposuGenişlik58 cmYükseklik70 cmAğırlık7 kg

Bodrum 300 Litre Yatay Su Deposu

300 Litre Yatay Su DeposuGenişlik / Çap66 cmYükseklik76 cmAğırlık11 kg

Bodrum 500 Litre Yatay Su Deposu

500 Litre Yatay Su DeposuGenişlik / Çap71 cmYükseklik85 cmAğırlık19 kg

Bodrum 750 Litre Yatay Su Deposu

750 Litre Yatay Su DeposuGenişlik / Çap86 cmYükseklik99 cmAğırlık25 kg

Bodrum 1000 Litre Yatay Su Deposu

1000 Litre Yatay Su DeposuGenişlik / Çap95 cmYükseklik112 cmAğırlık30 kg

Bodrum 1500 Litre Yatay Su Deposu

1500 Litre Yatay Su DeposuGenişlik / Çap106 cmYükseklik119 cmAğırlık45 kg

Bodrum 2000 Litre Yatay Su Deposu, 2000 Litre Yatay Su Deposu

Bodrum 3000 Litre Yatay Su Deposu

3000 Litre Yatay Su DeposuGenişlik / Çap130 cmYükseklik141 cmAğırlık85 kg

Bodrum 5000 Litre Yatay Su Deposu

5000 Litre Yatay Su DeposuGenişlik / Çap180 cmYükseklik184 cmAğırlık140 kg

Bodrum 500 Litre Dik Su Deposu

500 Litre Dik Su DeposuGenişlik Çap63 cmYükseklik186 cmAğırlık15 kg

Bodrum 750 Litre Dik Su Deposu

750 Litre Dik Su DeposuGenişlik / Çap77 cmYükseklik185 cmAğırlık21 kg

Bodrum 1000 Litre Dik Su Deposu

1000 Litre Dik Su DeposuGenişlik / Çap95 cmYükseklik161 cmAğırlık30 kg

Bodrum 1000 Litre Dik Su Deposu (Boru)

1000 Litre Dik Su Deposu (Boru)Genişlik / Çap74 cmYükseklik253 cmAğırlık30 kg

Bodrum 1500 Litre Dik Su Deposu

1500 Litre Dik Su DeposuGenişlik / Çap112Yükseklik159 cmAğırlık35 kg

Bodrum 2000 Litre Dik Su Deposu

2000 Litre Dik Su DeposuGenişlik / Çap128 cmYükseklik162 cmAğırlık45 kg

Bodrum 3000 Litre Dik Su Deposu

3000 Litre Dik Su DeposuGenişlik / Çap145 cmYükseklik197 cmAğırlık65 kg

Bodrum 4000 Litre Dik Su Deposu

4000 Litre Dik Su DeposuGenişlik / Çap160 cmYükseklik213 cmAğırlık88 kg

Bodrum 5000 Litre Dik Su Deposu

5000 Litre Dik Su DeposuGenişlik / Çap205 cmYükseklik175 cmAğırlık90 kg

Bodrum 8000 Litre Dik Su Deposu

8000 Litre Dik Su DeposuGenişlik / Çap208 cmYükseklik268 cmAğırlık160 cm

Bodrum 10000 Litre Dik Su Deposu

10000 Litre Dik Su DeposuGenişlik Çap245 cmYükseklik253 cmAğırlık180 cm

Bodrum 15000 Litre Dik Su Deposu

15000 Litre Dik Su DeposuGenişlik / Çap275 cmYükseklik275 cmAğırlık300 kg

Bodrum 20000 Litre Dik Su Deposu

20000 Litre Dik Su DeposuGenişlik / Çap290 cmYükseklik320 cmAğırlık400 kg

Bodrum 25000 Litre Dik Su Deposu

25000 Litre Dik Su DeposuGenişlik / Çap290Yükseklik390Ağırlık500 kg

 

Site Haritası
Hava Durumu
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam18
Toplam Ziyaret82813